Google analytics Toestaan Niet toestaan

Oirschot Vooruit – ZSV 2-0

10 maart 2024 20:15

Vandaag de thuiswedstrijd Oirschot Vooruit - ZSV uit Zeilberg. De uitwedstrijd hadden de groen-witten met 0-2 gewonnen. De wedstrijd begon met één minuut stilt voor de pas overleden clubscheidsrechter, fotograaf en nog veel meer Willem van Nuwenhoud.

Het werd ondanks diverse gele kaarten waar de overigens verder goed leidende scheidsrechter vooral na rust mee strooide, een sportieve wedstrijd. Beide ploegen wilden er een leuke wedstrijd van maken. Oirschot Vooruit nam vanaf het begin het initiatief en had ook het beste spel. De eerste echte kans kwam al na tien minuten toen een diepe bal op Bram van Straten van dichtbij hard werd overgeschoten door Koen Versteden. Het duurde tot de 18de minuut voordat er een kans kwam voor ZSV , maar ook deze kans werd zonder overleg hard over de goal geknald.

Na een half uur spelen kwam  een hoge bal in het strafschopgebied van ZSC terecht. De spelers van Oirschot-Vooruit claimden massaal een strafschop gezien een overtreding, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Een paar minuten later was het dan eindelijk toch raak. Een scherpe, maar vooral ook harde, voorzet van Max van de Wal ging via Ruud van de Vrande in het voor hem eigen doel: 1-0. ZSC nam daarna meteen het initiatief en werd twee maal, kort na elkaar, gevaarlijk met een schot op doel, maar beide keren bleef Niels Stockman de baas en hield zijn doel dus schoon.

Na rust namen de groen-witten meteen weer het initiatief, maar verder dan een paar ongevaarlijke corners kwamen ze niet. Het spel golfde op en neer ook al was de thuisploeg het meest gevaarlijk. ZSV kon er weinig tegenover zetten. Na een kwartier was er een voorzet Tim Neggers op Daan Hagemeier maar de bal ging naast.

Oirschot Vooruit zette steeds meer druk en in de 18de minuut na een mooie aanval, een goede kans, maar helaas weer geen goal. Vijf minuten later opnieuw een goed lopende aanval van de groen-witten. Bram van Straten manoeuvreerde zich in een prima positie maar zijn harde schot ging helaas via de buitenkant van paal en lat naast.

Na een half uur in de tweede helft besloot trainer Joost Kemps te gaan wisselen. Tim Neggers mocht naar de kant en in zijn plaats kwam Kees de Bresser in het veld. Hij gaf meteen een prima voorzet, die jammer genoeg niet afgewerkt kon worden. Aangezien de wedstrijd teneinde ging lopen probeerde ZSV uit alle macht nog een punt naar Zeilberg mee te nemen. Nieuwe spelers en volle druk op de goal van Oirschot Vooruit. Een vrije trap van ZSC leverde een corner op. Die kwam goed voor de goal maar de bal werd tot opluchting van alle Oirschot Vooruit supporters, op vijf meter van de goal in kansrijke positie, keihard naast het doel geknald.

De scheidsrechter kon er blijkbaar geen genoeg van krijgen en liet de wedstrijd na 45 minuten gewoon verder gaan. Oirschot Vooruit wisselde nog maar een keer. Daan Hagemeier  maakte plaats  voor Tycho Schijvens. Diep in blessuretijd, ZSV stond met 10 man op de helft van Oirschot Vooruit, kreeg Harm Ketelaars op eigen helft de bal onder controle  en rende richting het doel van ZSV. De keeper kwam uit, maar Harm scoorde door de bal tussen de benen van de keeper door te spelen: 2-0. De wedstrijd was beslist. ZSV wist dat de punten in Oirschot bleven en de spelers en supporters van de groen-witten keerden tevreden huiswaarts.